De Fuik 33, Warmenhuizen

De Fuik 33, Warmenhuizen
Te Koop €625.000 k.k. - Vrijstaand woonhuis
695 m2 2 Bedrooms 1 Bathroom 1 Garage 1950 Year Built

Charmante woning met groot multifunctioneel bijgebouw plus carport en veranda, op een ruim perceel met een heerlijke grote tuin en veel privacy! ALLE FOTO’S VAN DEZE WONING STAAN OP FUNDA !! De Fuik is één van de mooiste locaties in het dorp met de landelijke sfeer en rust van een oud boerenweggetje. Aan de voorzijde heeft u heerlijk uitzicht over een weiland richting de polder en Westfriesedijk en aan de achterzijde kunt u genieten van een aantrekkelijk erf met tuin, grote terrassen, fraaie beplanting en voldoende parkeerruimte. De woning en het bijgebouw zijn interieur en exterieur zeer goed onderhouden en hebben een smaakvolle landelijke inrichting. De woning heeft Energielabel D.

Het bijgebouw is geheel geïsoleerd en op het dak liggen 10 zonnepanelen. Het bijgebouw is momenteel ingedeeld in 2 grote ruimtes: een klusruimte waarin ook een infrarood sauna staat, deze ruimte is toegankelijk via een extra brede deur vanuit de carport. Een brede tussendeur leidt naar de naastgelegen grote woonruimte (atelier) met robuuste houtkachel, waarboven een ruime zolderverdieping is gelegen. Hier kan een slaapruimte worden gecreëerd. De grote veranda met een 2e houtkachel ligt aan de voorzijde van het bijgebouw en is vanuit beide ruimtes toegankelijk via zowel een buitendeur als openslaande tuindeuren. Hierdoor is dit bijgebouw heel geschikt als atelier, mantelzorgwoning, gastenverblijf, Bed and Breakfast, beroep/bedrijf aan huis of als “man cave”. Dit is de perfecte locatie om direct zorgeloos te kunnen wonen in een sfeervol en landelijk huis.

De voordeur van het woonhuis leidt u naar de gang tussen de ruime woonkamer en keuken, deze vertrekken hebben leuk uitzicht op de straat en het voorgelegen weiland. Verder heeft de woonkamer 2 openslaande deuren naar het grote terras in de achtertuin. Via de 2e buitendeur aan de achterzijde van de woning komt u in een ruime hal, met een grote badkamer, separate toiletruimte, was-/bergruimte, garderobe en de trap naar de 1e verdieping. Op die verdieping is de grote masterbedroom met dakkapel, vanwaar u een weids uitzicht heeft op de achtertuin, een ruime overloop en aansluitend een ruime 1 á 2 persoons slaapkamer.

Behalve de aanwezige parkeerruimte op eigen erf, is er ook in De Fuik voldoende openbare (gratis) parkeerruimte voor uw gasten. De weekmarkt aan de Dorpsstraat (ter hoogte van nr. 31), de winkels en de bushalte liggen op loopafstand. Voor kinderen zijn er voldoende speelvoorzieningen in de directe omgeving.

Warmenhuizen is een gezellig en levendig dorp, met een zeer uitgebreid aanbod van winkel- en sportvoorzieningen (ook een zwembad, atletiek- en skeelerbaan), diverse horeca en een grote lagere school met BSO en kinderdagverblijf. Er is een goede busverbinding naar Alkmaar en Schagen, beide hebben een NS station. Bossen, duinen en stranden van Schoorl, Bergen en Petten liggen op fietsafstand. Kortom: een fantastische woonomgeving!

Begane grond:

Voordeur met toegang naar de entreegang, met meterkast, garderobe en toegang naar de woonkamer aan rechterzijde en eetkeuken aan de linkerzijde. De gang heeft een fraaie tegelvloer.

De woonkamer is heerlijk licht en ruim, met rondom ramen met te openen bovenlichten en aan de achterzijde openslaande tuindeuren. Er ligt een robuuste houten vloer.

De eetkeuken is sfeervol met een landelijke keuken en voldoende ruimte voor een grote eettafel. De keuken heeft houten fronten, een granito aanrechtblad en een “tegeltjes” spoelbak met mengkraan en diverse inbouwapparatuur: koelkast (Bosch), vaatwasser (Bosch, 2023), 4-pits zwart gasfornuis (Bosch), afzuigkap (Bosch, 2020) en een grote oven (SMEG).

Achter de eetkeuken ligt een ruime en lichte bijkeuken/hal met een toiletruimte, badkamer, opstelruimte wasmachine- en droger, de CV-installatie plus ruimte voor een 2e garderobe, koelvriescombi, bergkast, plus de trap naar de 1e verdieping en de achterdeur naar de tuin.

De toiletruimte heeft een hangend toilet, hoekfonteintje en te openen raam.

De badkamer is heerlijk ruim en licht en voorzien van een grote inloopdouche met thermostatische mengkraan, ligbad met mengkraan en douchegarnituur, handdoekenradiator, massief houten wastafelmeubel met 2 keramische wasbakken en mengkranen. De badkamer heeft natuurlijke ventilatie en een te openen raam.

1e verdieping:

Ruime overloop met aangrenzend 2 slaapkamers.

Slaapkamer 1 is de masterbedroom, Dit is een fijne grote en lichte slaapkamer met 2 raamkozijnen in de zijgevel en een dakkapel aan de achterzijde. Er zijn 3 grote vaste inbouw kledingkasten.

Slaapkamer 2 is een ruime kamer, geschikt voor een 1 of 2-persoons bed.

De overloop en slaapkamers zijn afgewerkt met een massief houten vloer.

Tuin, erf, bijgebouw, carport en veranda:

De woning heeft een leuke voortuin en rechts van de woning leidt een oprijpad naar het achtererf met fraaie tuin, terrassen, grasgazon en bijgebouw met hoge carport en veranda.

De carport is heel geschikt voor het stallen van uw auto of kleine camper. Er is ook voldoende ruimte voor opslag van bijv. hout.

De zone aan de achterzijde van carport en bijgebouw is goed bereikbaar via het pad rechtsom de carport. Hier ligt nog een strookje erf, geschikt voor bijv. opslag en/of een zitbankje met uitzicht op het achtergelegen weiland. Verder staat hier een opvangbak voor regenwater.

Het bijgebouw is volledig geïsoleerd en hoogwaardig gebouwd met massief hout, een betonvloer, een pannendak en zinken goten en heeft in de voor- en achtergevel diverse raamkozijnen. De huidige klusruimte heeft een grote werkbank, houten stellingkasten en een betonvloer. De woonkamer/atelier heeft binnenwanden die robuust zijn afgewerkt met houten planken, een houtkachel en op de betonvloer een vloerafwerking van eikenhouten lamelparket.

De veranda is breed en diep en hierdoor is er veel ruimte voor een riante eettafel aan de ene kant en een ruim zitje aan de andere kant. Zo kunt u lekker genieten van het buitenleven en relaxen met uitzicht op uw tuin en mooie woning.

Bijzonderheden:

Bouwjaar 1950.

Begane grond: deels betonvloer, deels houten balklaag.

Aanbouw bijkeuken/hal/badkamer/toiletruimte (1995) is geheel geïsoleerd (betonvloer met vloerverwarming via de CV, dak en spouwmuren).

1e verdieping: houten balklaag.

Woning en vrijstaand bijgebouw hebben rondom isolatieglas.

Dak woonhuis geheel vernieuwd (dakplaten, isolatie en pannen): 2014.

Nieuwe dakbedekking op platte dak van aanbouw: 2018.

Bijgebouw, carport en veranda zijn gerealiseerd in 2009, geheel geïsoleerd (betonvloer, buitenmuren en dak). Het geheel is gedekt met dakpannen. Voorzien van elektra, verlichting en een extra brede toegangsdeur.

Op dak veranda/bijgebouw liggen 10 zonnepanelen (geplaatst in 2020).

De woning heeft 2 Daikin airco units (in woonkamer en keuken) voor verwarmen en koelen, in aanvulling op de aanwezige CV-radiatoren).

Energielabel D.

Meterkast met 6 groepen, slimme elektrameter, gasmeter en internet aansluiting (KPN glasvezel en Ziggo).

CV-ketel Intergas Kombi Kompakt HR 28, bouwjaar 2014.

Het schilderwerk exterieur is recent uitgevoerd (2023, 2024).

De tuin heeft een buitenkraan met natuurstenen gootsteen en riool.

Maatvoering:

Perceel: 695 m2 eigen grond. Kadastraal Warmenhuizen G 301.

Gebruiksoppervlakte (GBO) wonen: 164,4 m2.

GBO overig inpandig: 7,20 m2.

GBO carport en veranda: 48,60 m2.

(GBO is alle vloeroppervlakte van de woning hoger dan 1,50 m ‘).

Bruto vloeroppervlakte woning: 269,2 m2.

Bruto inhoud woning: 680,16 m3.

De woning is ingemeten door een extern bureau conform NEN 2580.

Een meetrapport is uiteraard beschikbaar.

Aan de maatvoering en plattegronden kunnen geen rechten worden ontleend.

Andere objecten